În ce situații te poate ajuta antrenarea creierului prin Neurofeedback

0
591
Antrenamentul creierului

Antrenarea creierului prin Neurofeedback te poate ajuta și pe tine. 

Gata! Te-ai hotărât să mergi la psiholog/psihoterapeut. Sunt prea multe pe capul tău și este evident că nu le faci față. Durează de prea mult timp. Până la urmă nici nu trebuie să dai prea multe explicații. Familia ta oricum vede și simte că ceva este în neregulă cu tine.

Te-ai săturat să tot fii trist/ă, să nu mai ai parcă speranță, să fii când lipsit/ă de chef, când în crize de furie. 

A, să nu uităm de oboseala asta de care pare că nu o să mai scapi vreodată. Face parte din tine. Nici nu mai știi cine ești tu fără această oboseală.

Să nu vorbim de nopțile de insomnie, de migrenele tot mai dese sau de colonul iritabil care nici nu știi de unde a apărut. Iar tiroida dă și ea semne că ceva este în neregulă. 

Te recunoști, fie măcar și parțial, în acest tablou?

Ei bine, acestea sunt doar câteva dintre situațiile în care Neurofeedback-ul te poate ajuta.

Vreau să știi de la bun început că antrenarea creierului prin Neurofeedback NU pretinde că vindecă vreo boală sau vreo altă problemă diagnosticată/constatată.

Prin relaxare, disciplină și acordarea creier-minte-corp antrenarea creierului prin Neurofeedback reduce intensitatea simptomelor, face viața mai ușor de trăit cu ele sau facilitează propria refacere.

Asadar, cine poate beneficia de pe urma Neurofeedback-ului?

Gândește-te la orice implică Sistemul Nervos Central (creierul nostru) și vei avea răspunsul.

Anxietate, 

Depresie, 

Hipervigilență, 

BoalaObsesivCompulsivă, 

Deficit De Atenție sau 

Hiperactivitate, în special la copii sau accese de furie. 

Neurofeedback-ul funcționează mână-n mână cu tratamentul farmacologic sau cu psihoterapia. 

Este o metodă complementară. Nu înlocuiește nimic, ci doar completează alte terapii, facilitând apariția rezultatelor dorite.

Prin stabilizarea și calmarea Sistemului Nervos, și prin creșterea propriei sensibilități la indiciile pe care ți le dă corpul, Neurofeedback-ul face viața mai ușoară, mai lină.

Neurofeedback-ul a arătat efecte promițătoare în cazul pacienților cu stres post-traumatic, reducând flash-back-urile, coșmarurile și accesele de furie.

Exista studii care atestă eficiența sa în reducerea crizelor epileptice.

Ajută, de asemenea, la reducerea efectelor secundare ale medicamentelor până la punctul în care se poate ajunge la reducerea dozelor.

De o importanță deloc de neglijat este și aportul adus de Neurofeedback în obținerea performanțelor optime la atleți sau alți performeri din domenii sportive sau artistice.

Managementul durerii cronice se află și el în aria de acoperire a Neurofeedback-ului prin reducerea simptomelor precum limitarea mișcării sau inflamația.

Stresul, DurereaDeCap și Migrenele pot fi eficient reduse prin Neurofeedback.

De Neurofeedback poate beneficia oricine: copii, adolescenți, adulți sau vârstnici.

Pentru copii este folosit în special pentru ADHD, Autism, Probleme emoționale sau comportamentale, întârzieri de învățare, dezvoltare sau performanțe școlare.

Pentru adulti este în mod uzual folosit pentru Anxietate, Depresie, Sindrom obsesiv-compulsiv, Adicții sau Insomnii.

Pe scurt:

Creierul tău învață cum să-și modifice activitatea undelor cerebrale și prin asta te ajută să-ți îmbunătățești atenția, controlul emoțiilor și comportamentul.

Este fascinant cât de miraculos de complex este creierul nostru și, în același timp, cât de simplu poate fi uneori să accesăm căi nebănuite de a-l sprijini în funcționarea lui.

Tu pentru ce ai folosi antrenamentul creierului prin Neurofeedback?

Ce experimentezi azi în viața ta și simți că un asemenea instrument te poate ajuta? 

Programează-te la o primă sesiune gratuită în care să discutăm despre situația ta specifică și să afli ce program de antrenament este mai potrivit pentru tine sau copilul tău.

Claudia 🌞

Lasă o replică

Scrie comentariul tău
Please enter your name here