Ce înseamnă Neurofeedback

0
480
Neurofeedback

Vreau să-ți vorbesc despre ceva absolut revoluționar: Neurofeedback.

Înainte de asta, te întreb:

Știi câtă muncă depune psihicul tău pentru a te păstra în acel status quo, acea stare de fapt pe care o cunoști foarte bine, pe care o trăiești chiar acum, chiar dacă ești conștient/ă că nu ești bine acolo unde ești?

Da, nu îți este bine. Dar știi exact la ce să te aștepți.

Predictibilitatea câștigă în fața necunoscutului.

Te agăți, uneori cu disperare, de jobul tău actual, chiar dacă nu-ți place. De întâlnirile cu prietenii, chiar dacă simți că nu rezonezi cu ei, de relația cu partenerul de viață, chiar dacă aproape nu vă mai suportați.

Te agăți de toate treburile de prin casă, chiar dacă ți-ai dori să mai faci și altceva. De monotonia din viața ta, chiar dacă visai, odată, la mai mult.

Pană la urmă…sunt ale tale. Le cunoști, chiar dacă nu-ți mai place felul în care arată ele acum. 

Și orice specialist în domeniul psihologiei la care te vei fi hotărât, eventual, să apelezi, va folosi diverse tehnici pentru a te ajuta să  treci dincolo de barierele rezistențelor la schimbare.

Însă tu simți că ești atât de sătul/ă de ce este acum în viața ta, că nici măcar chef să vorbești despre asta nu mai ai.

Imaginează-ți însă că psihologul are acum un mic ajutor.

Este un fel de “mașinărie”, un martor absolut neutru față de trăirile tale emoționale.

Un martor care știe să navigheze cu eleganță printre tehnici terapeutice sau printre paradigmele bătătorite ale farmacologiei și psihiatriei.

Un martor pe care nu-l interesează medicația și nici analiza dilemelor existențiale.

Acest martor imparțial se numește Neurofeedback.

El nu îți spune Schimbă-ți atitudinea! sau Gândește pozitiv!

El vrea doar să privești la un ecran pe care are loc o animație cu sunet, să fii atent/ă la semnalele pe care ți le dă corpul și mintea și la lucrurile bune care se vor întâmpla în viața ta.

Succesul și eșecul Neurofeedback-ului nu sunt condiționate de felul în care îți iei medicația. Nici de câtă muncă de introspecție faci. Contează doar să fi prezent/ă efectiv la aceste antrenamente.

Neurofeedback-ul este un antrenament cu ajutorul căruia creierul învață să funcționeze mai eficient.

Mai exact, Neurofeedback  este un proces terapeutic prin care se realizează un antrenament al funcțiilor de autoreglare ale creierului.

Ceea ce obții este calmarea și echilibrarea Sistemului Nervos, cu ameliorarea unei game largi de situații clinice și îmbunătățirea calității vieții.

Este precum antrenamentul de la sala de sport, dar de data asta adresat creierului, în timp ce tu stai relaxat/ă într-un scaun.

Odată ce l-ai antrenat suficient, efectele sunt pe termen lung și… eu îți pot fi ghid în acest antrenament, mai ales dacă locuiești în Constanța. 🙂 

Ți-am trezit interesul?

Dacă da….

Programează-te la o primă sesiune gratuită!

Discutăm despre situația ta specifică și afli ce program de antrenament este mai potrivit pentru tine sau copilul tău.

Claudia 🌞

P.S.

Citește AICI care sunt situațiile în care te poate ajuta Neurofeedback.

Lasă o replică

Scrie comentariul tău
Please enter your name here